Over de regelmatig door mij bezochte gebieden

Rondom Gouda-Reeuwijk ligt een uitgebreid veenweidegebied  van voornamelijk agrarische graslanden met daartussen  verschillende natuur- en recreatiegebieden in eigendom en beheer bij Natuurbeschermingsorganisaties als Staatsbosbeheer(SBB), de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap(ZHL) en Natuurmonumenten(NM). 


Vrijwel dagelijks  bezoek ik wel een stukje Groene Hart. Als vrijwilliger doe ik onderzoek voor Staatsbosbeheer vanuit de vraag  om de  bestaande biodiversiteit in reservaten te volgen, vast te leggen en te evalueren. Dat gaat via het schrijven van onderzoeksrapportjes en het fotografisch vastleggen maar verder doe ik dat ook om te kunnen genieten van al het moois wat het landschap en de natuur te bieden heeft.

Een aantal van die gebieden ken ik min of meer als mijn broekzak omdat ik er al vanaf mijn jeugd kom en later was het mijn werkgebied in de jaren dat ik bij Staatsbosbeheer werkte.

Watermolen bij het natuurgebied de Hooge Boezem te Haastrecht.  Eigendom en beheer Stichting Het Zuid-Hollands Landschap(ZHL).
Op termijn zal het weer mogelijk zijn water in te laten en uit te malen.

Dreigende wolkenluchten boven de Hooge Boezem bij Haastrecht. Foto: 12 augustus 2017