Auteur

Freek Mayenburg is 73 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Hij heeft zijn hele leven al van jongs af aan rondgezworven in de graslandpolders rond Haastrecht/Gouda en het Reeuwijkse Plassengebied.  Met als grote hobby het observeren van vogels, in het bijzonder weidevogels.
Kon later van zijn hobby zijn werk maken. Heeft als inventarisatie-boswachter ruim 35 jaar bij Staatsbosbeheer gewerkt  in de Provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Kent het Groene Hart bij wijze van spreken als zijn broekzak, want dit was vooral zijn werkgebied. Binnen zijn werk bij Staatsbosbeheer heeft hij veel met weidevogels en het beheer van graslandreservaten in Zuid-Holland te maken gehad. Freek is al geruime tijd met pensioen maar gaat nog vrijwel dagelijks het veld in. Met het opzetten van deze website kan hij zijn belevenissen en ervaringen uit het veld wat breder wegzetten, zodat ook anderen deelgenoot kunnen zijn van het unieke karakter van het Groene Hart van de Reeuwijkse Plassen en het polderlandschap rond Gouda. Op de website komt ook de rijke cultuurhistorie van het Groene Hart binnen West-Nederland ruim aan de orde.

Contact

Reactie plaatsen

Reacties

H. de Jong-Verboom
3 maanden geleden

Ik zag dat u bezig bent met een artikel over boenhokken. Wanneer is dat er? Heeft mijn interesse omdat wij plannen hebben ons oude (vervallen) boenhok te vernieuwen .

Mvg Henny de Jong

Corrien de Waardt
3 maanden geleden

Hallo Freek, bij het opruimen van de spullen van mijn vader Rinus kwamen we veel inventarisatie gegevens tegen. Kunnen we jou hier blij mee maken? Ook veel boeken die wij niet hoeven. Ik hoor graag van je
Het mag ook per app
Mijn telefoonnummer is 06-52116098 groet, Corrien

Adriaan van Bloois
3 maanden geleden

Mooie sites! Ontmoette U met Cees van Miert. Heb belangstelling voor de nieuwsbrief.

Kees moerings
5 maanden geleden

Bedankt Freek Ja Freek zo gaat dat in het leven.
We worden ouder/oud rn verliezen waardevolle dierbaren

Komt er nog verjonging aan of wordt het een verloren strijd
Zonder mensen zoals jij en twee ontvallen vrienden mogelijk moeizaam allemaal
Groeten en bedankt
Kees moerings

Reginus den Breejen
5 maanden geleden

Hallo Freek, ik heb een slecht bericht, want mijn vader is vanmorgen overleden.
Voor de rouwkaart ben ik op zoek naar een foto van een zwarte stern. Heb je die voor ons beschikbaar ?

dank alvast.
groet van Reginus
tel. 0611108818