Auteur

Freek Mayenburg is 74 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Hij heeft zijn hele leven al van jongs af aan rondgezworven in de graslandpolders rond Haastrecht/Gouda en het Reeuwijkse Plassengebied.  Met als grote hobby het observeren van vogels, in het bijzonder weidevogels.
Kon later van zijn hobby zijn werk maken. Heeft als inventarisatie-boswachter ruim 35 jaar bij Staatsbosbeheer gewerkt  in de Provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Kent het Groene Hart bij wijze van spreken als zijn broekzak, want dit was vooral zijn werkgebied. Binnen zijn werk bij Staatsbosbeheer heeft hij veel met weidevogels en het beheer van graslandreservaten in Zuid-Holland te maken gehad. Freek is al geruime tijd met pensioen maar gaat nog vrijwel dagelijks het veld in. Met het opzetten van deze website kan hij zijn belevenissen en ervaringen uit het veld wat breder wegzetten, zodat ook anderen deelgenoot kunnen zijn van het unieke karakter van het Groene Hart van de Reeuwijkse Plassen en het polderlandschap rond Gouda. Op de website komt ook de rijke cultuurhistorie van het Groene Hart binnen West-Nederland ruim aan de orde.

Contact

Reactie plaatsen

Reacties

Ton van Rossum
21 dagen geleden

Graag meld ik mij aan voor je nieuwsbrief. Dat had ik al veel eerder moeten doen.
Ton van Rossum, voorzitter IVN afdeling IJssel en Gouwe

Jaap van Dort
2 maanden geleden

Dag Freek,
Weet je wat ik het mooiste van je site vind?
Het enthousiasme dat je er zelf met tal van interesses en foto's in legt. Elke keer als ik jouw site bezoek, vind ik toch maar weer dat jullie daar in het westen veel meer diversiteit en cultuur hebben dan hier op de hoge en droge esgronden van Salland. En je hebt alles zo kleurrijk geordend.
Ik heb weer eens even rustig rondgekeken en opnieuw genoten van je werk. Mensen die vrijwel geheel opgaan in hun hobby's, dat is magnifiek.

Adriaan van Bloois
2 maanden geleden

Geen bijzonderheden, alleen zeer hartelijk dank en de complimenten. Houd moedig stand.

Kees
4 maanden geleden

GEWELDID GEWELDIG GEWELDIG mooi Freek de fot,s
Bedankt.
Joken Kees Moerings

Suzanne
5 maanden geleden

Goedemiddag, op aanraden van Marco en Varda wil ik mij graag aanmelden voor je nieuwsbrief! Groeten, Suzanne Haring