Auteur

Freek Mayenburg is 73 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Hij heeft zijn hele leven al van jongs af aan rondgezworven in de graslandpolders rond Haastrecht/Gouda en het Reeuwijkse Plassengebied.  Met als grote hobby het observeren van vogels, in het bijzonder weidevogels.
Kon later van zijn hobby zijn werk maken. Heeft als inventarisatie-boswachter ruim 35 jaar bij Staatsbosbeheer gewerkt  in de Provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Kent het Groene Hart bij wijze van spreken als zijn broekzak, want dit was vooral zijn werkgebied. Binnen zijn werk bij Staatsbosbeheer heeft hij veel met weidevogels en het beheer van graslandreservaten in Zuid-Holland te maken gehad. Freek is al geruime tijd met pensioen maar gaat nog vrijwel dagelijks het veld in. Met het opzetten van deze website kan hij zijn belevenissen en ervaringen uit het veld wat breder wegzetten, zodat ook anderen deelgenoot kunnen zijn van het unieke karakter van het Groene Hart van de Reeuwijkse Plassen en het polderlandschap rond Gouda. Op de website komt ook de rijke cultuurhistorie van het Groene Hart binnen West-Nederland ruim aan de orde.

Contact

Reactie plaatsen

Reacties

martin van den hoeven
een maand geleden

hallo, vorig jaar heb ik u een keer bij mij thuis gesproken en zag dat ik zelfs dit jaar op uw site staat. leuk. er zitten dit jaar aardig wat gruttos maar ook veel "vreemde" eenden voor mij. heeft u die ook gezien

Courtenay-Elle Crichton-Turley
2 maanden geleden

Dear Freek Mayenburg
I am a PhD student from the University of Sheffield. I have recently completed a PhD Thesis on London pipeclay figurines and within my Thesis I have included some of your images from your work. As our thesis are submitted as ethesis I was wondering if I had permission to include the following images within my work: Front and Rear of milkmaid figurine made by John Boot, initial ‘IB’ seen on the rear. (Mayenburg 2015 accessed 14/12/2016).
Best and Thank you
Courtenay

Piet Soons
2 maanden geleden

Dag. Ik ben vrijwilliger bij het Streekmuseum Reeuwijk. Het museum wil dit jaar een expositie inrichten over de eertijdse in onze omgeving,met accent op Reeuwijkse Plassen. Veel expositiemateriaal hebben wij zelf. Kan ik biinenkort eens kangs komen voor ideeën over de expo en beschikbaar fotomateriaal?
Vriendelijke groet,
Piet Soons (06-55711632)